Dag Leirdal ble kvitt ryggproblemene

des 19, 2022

Dag er en aktiv og lidenskapelig fuglejeger som bruker store deler av året på jakt i Finnemarka sammen med hunden sin Odin, en Kleiner münsterländer på 7 år.  På spørsmål om hvor mange dager han er på jakt blir det en del tenking for å få oversikt, «Jeg har nok godt over 100 jaktdager i løpet av året». Det kommer frem i samtalen med Dag at det også ligger over 100 dager i forberedelser og undersøkelse av terrenget når jaktsesongen er over. En godt over gjennomsnittet ivrig jeger der altså.

Dag Leirdal med sin VORN Deer

Har prøvd det meste

Leirdal er glad i å ta beina fatt og går ofte fra solen står opp til den går ned, i både fjell- og skogsterreng. Som en aktiv jeger som tilbringer mye tid ute, er det viktig for Dag med ryggsekk for å få med seg nødvendig utstyr. Den 44 år gamle jegeren har prøvd det meste av produkter for å få med seg utstyret sitt på jakt. Alt fra store sekker, små sekker, stolsekker og rumpetasker. «jeg vil si at jeg har prøvd det meste»

«Kom meg nesten ikke opp fra sofaen»

Dag Leirdal er en aktiv mann i god fysisk form, likevel slet han med ryggplager de første 6 årene av sin nå 10 år lange jakt karriere. Etter jakt på både skogsfugl og rype slet han i mange dager med vond rygg etter endt jakt. «De første 3-4 dagene etter en jakt gikk jeg krokrygget og slet med å komme meg opp av sofaen. For å forklare smertene kan man sammenligne det med gangsperren man kan få i lårene etter en hard økt på treningssenteret, bare i ryggen» I flere år lette han etter bæresystemer og ryggsekker som kunne hjelpe mot disse ryggsmertene. Det ble brukt mye tid og penger for å finne rett «medisin», men ingenting fikk ryggsmertene til å forsvinne.  Etter mange år med testing av forskjellige ryggsekker fikk Leirdal et hyggelig bekjentskap, en VORN Deer jaktryggsekk. «Dette endret alt» forteller han.

Dag Leirdal med sine VORN EV45

Medisinen var VORN

For 4 år siden ønsket hardhausen fra Finnemarka seg en ny og større jaktryggsekk. Etter en god del undersøkelser og anbefalinger fra bekjente endte han opp med en jaktryggsekk fra VORN, en VORN Deer. «Første inntrykket av sekken var veldig bra, og jeg gledet meg til å få testet sekken!»  Det tok ikke mange dager fra innkjøpet av ny jaktryggsekk, til Dag var å finne på fjellet på jakt etter skogsfugl. Da Leirdal kom hjem fra jakt var det første han gjorde å ta seg en velfortjent dusj. Når lukten av en suksessfull jakt var borte, gikk turen til sofaen. «Dette var noe jeg ofte gruet meg til, for jeg viste hva som var i vente.» Så skjedde det noe uventet. «Jeg satt der og ventet på at ryggen skulle slå jeg vrang, men det skjedde aldri» Etter så mange år med problemer med ryggen, trodde Dag Leirdal at dette bare var en tilfeldighet, og at smertene ville komme tilbake neste gang.  Tiden etter denne hendelsen var skogsfugljeger inne i en aktiv jaktperiode og var mye ute med den nye VORN ryggsekken sin. Etter hver tur forventet han at skulle kjenne ryggsmertene igjen, men dette skjedde aldri. «Jeg fant endelig rett medisin, og det var VORN.»

Våpen ut av sekk

«Trodde ikke det kunne bli bedre, men der tok jeg feil!«

Dag Leirdal har brukt VORN Deer i over 4 år, og er veldig fornøyd med sekken. « Da jeg hørte at VORN kom med nye sekker tenkte deg, kan det bli bedre en den jeg har?»  Selv om han var veldig fornøyd med sin jaktsekk fra VORN er Dag interessert i utstyr, spesielt jaktutstyr.

Etter å ha testet en VORN EV45 i både fjell og skogsterreng, fikk vi følgende tilbakemelding «Utrolig god sekk. Med den nye EV rammen sitter sekken som støpt på ryggen og er en drøm å gå med både med tung og lett last.  Jeg synes også det var ledig fint med kompresjonsstroppen hvor jeg har mulighet til å komprimere sekken når jeg ikke har med mye utstyr. Dere sa at alt var oppdatert og gjort bedre på denne sekken, og det er jeg helt enig i! Terningkast 6 fra meg!»